2018. aug 22.

Kölessel töltött paprika sütőben készítve

írta: Petőcz Szabó András
Kölessel töltött paprika sütőben készítve

dsc01198.JPG

Ez egy szénhidrát csökkentett étel, ami belefér a 160 grammos diétába is. Kimarad belőle a rántás, és így se változik semmit az íze. A paprikák tetejét nem vágjuk le, csak kitörjük a csumáját, így nem fog kifolyni belőle a töltelék.

dsc01193.JPG

Hozzávalók: kisebb, egyforma méretű paprikák, 30 dkg sertés comb, 10 dkg köles, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, só, bors, 1 tojás, 4 dl sűrű paradicsomlé, 2 dl víz. 

dsc01196.JPG

Elkészítés: A megtisztított hagymákat a hússal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a kölest és a tojást, ízlés szerint fűszerezzük. A kitört csumájú paprikákat egy kiskanállal megtöltjük. A paradicsomlét összekeverjük  a vízzel, öntsük egy tűzálló tálba, helyezzük rá a paprikákat. Alufóliával fedjük le, és 50 perc alatt 230 fokos sütőben süssük meg.

dsc01197.JPG

Szólj hozzá

Magyar Egészség vega és tészta