Kölessel töltött paprika sütőben készítve
Ez egy szénhidrát csökkentett étel, ami belefér a 160 grammos diétába is. Kimarad belőle a rántás, és így se változik semmit az íze. A paprikák tetejét nem vágjuk le, csak kitörjük a csumáját, így nem fog kifolyni belőle a töltelék.
Hozzávalók: kisebb, egyforma méretű paprikák, 30 dkg sertés comb, 10 dkg köles, 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, só, bors, 1 tojás, 4 dl sűrű paradicsomlé, 2 dl víz.
Elkészítés: A megtisztított hagymákat a hússal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a kölest és a tojást, ízlés szerint fűszerezzük. A kitört csumájú paprikákat egy kiskanállal megtöltjük. A paradicsomlét összekeverjük a vízzel, öntsük egy tűzálló tálba, helyezzük rá a paprikákat. Alufóliával fedjük le, és 50 perc alatt 230 fokos sütőben süssük meg.