Paradicsomos padlizsánleves 6 adag
Ősszel és télen is lehet vitamin dús, ízletes tartalmas és mégis könnyű levest készíteni és egy adagban kb. 10 g szénhidrát van, így jól illeszthető a diétába is. Íme receptünk.
1 nagy fej vöröshagymát felkockázunk, majd kevés olívaolajon megpárolunk. hozzá adunk 3-4 gerezd reszelt fokhagymát és fűszerként aprított friss zsályát, bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk és miután megpárolódott, bele kerül még 2 doboz egyenként 400 grammos kockázott paradicsom, nyáron friss. Ehhez kerül 1,5 liter alaplé (kockából) és felforraljuk, a padlizsánt kockázzuk és olajban pirosra, ropogósra sütjük sütés közben sózzuk, borsozzuk. Ehhez az adaghoz 60 dkg került bele, így több részletben sütöttem ki. Amikor a levesünk már kész, van, levesszük takarékra és bele kerül a sült padlizsán, amellyel picit főzzük, tálaljuk.
Jó étvágyat!