2018. nov 28.

Málnás-csokoládé krémlikőr

írta: Petőcz Ferenc
Málnás-csokoládé krémlikőr

likor.jpg

 

Lassan itt a karácsony. Mindenki készít valami finom ételt, de a sokan készítünk italokat is. A most következő recept egy olyan kísérő ital lesz, amelyet bármikor felszolgálhatunk. 

dsc02124.JPG

Egy nagy befőttes üvegbe behelyezünk 25 dkg málnát, ehhez adunk egy vanília rudat, amelyet félbevágunk, a magokat kikaparjuk, és a magokat is a gyümölcsöz adjuk.

Felöntjük 7 dl barna rummal és a befőttes üvegre a tető alá rakunk celofánt, hogy el ne párologjon. Összerázzuk és sötét helyre tesszük, lehetőleg egy szekrény mélyére 3 hétre.

dsc02125.JPG

A 3 hét letelte után leszűrjük az egészet a gyümölcsvelőt is átpasszírozzuk, csak a magok kerülnek kihagyásra a málnából. Gőz felett 5 dkg étcsokit megolvasztunk és ehhez adunk 1,5 dl tejszínt. A csokis keveréket a a rumos alaphoz adjuk és hűtőben tároljuk a likőrt, kb 1 hónapot áll el, de illékony lesz, nem csak hölgyeknek!

Egészségünkre!

Szólj hozzá

Tartósítunk Sós és édes szenvedélyek