2018. dec 13.

Paella

írta: Petőcz Ferenc
Paella

Elkészítés: 45 perc, könnyű (4 adag)

dsc02141.JPG

Egy klasszikus spanyol fogás a paella, több változat is található oldalunkon, ennek ellenére el kell mondanom, hogy nem jártam soha spanyol földön így nem is kóstoltam eredetit. A receptet a kagyló és a mdiában látott receptek ihlették, ennek ellenére egy isteni fogás sikeredett belőle.

1 nagyobb fej vöröshagymát félholdra vágunk és elkedzünk lepárolni kevés olívaolajon, ehhez adunk 4 db ízekre végott csirkeszárnyat. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 3 gerezd reszelt fokhagymár, majd 1 tk fütölt pirospaprikával ízesítjük, aláöntünk 1 dl száraz fehérbort. Ekkor kerül bele a zöldség is így pároljuk picit (sárgarépa, gyökér). Amikor a húsunk kezd puhulni és azöldség is, akkor belekerül 50 dkg fekete kagyló és kb 15-20 dkg rizs, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. 

dsc02140.JPG

HA szükséges a vízet addig pótoljuk, ameddig a rizs megfő és az ízeket is utána állítjuk, ha szükséges a végén chorizo menne bele, ha autentikus lennék, de itt nálam darabolt snack kolbászt került bele. Most ezt a verziót találtuk ki.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Húsok és halak