Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. aug 05.

Fetás-szurokfüves pástétom

írta: Petőcz Ferenc
Fetás-szurokfüves pástétom

Elkészítés: egyszerű, gyors

Az itthoni tartalékok elhasználása következik. Görögországból hoztunk 1,5 kg fetát, hoztunk oregánót (magyar népies nevén:szurokfüvet), a kérdés volt, most mit kezdjünk vele. Ma ebédre ez jött ki belőle. Pástétom: 65 dkg lapockát ledaráltam apró lyukú darálón 6 gerezd fokhagymával, 2 fej…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. aug 05.

Paella 2

írta: Petőcz Ferenc
Paella 2

Elkészítés könnyű

Volt már paella az oldalunkon, most egy másik verzió is ide kerül. Szerencsére ez az étel az összetevőivel jól variálható. Miért került most ez az asztalra, jöhet a kérdés. A válasz egyszerű. szombat délelőtt volt, hatalmas kánikula, magas pára, estére pedig éjszakai futóversenyre készültünk. Jobb…

Tovább Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. aug 05.

Ciprusi sertés falatok

írta: Petőcz Ferenc
Ciprusi sertés falatok

Elkészítés könnyű

Ez az étel régen készült, de a blogunkon még nem szerepelt. Így ideje feltölteni ezeket  a képeket is különösképpen azért, mert a hétvégi menünk elég nemzetközire sikerült és a mediterrán világ jött a konyhánkba, ez is készült most. Egy ciprusi étek, amely görög földön török jegyeket hordoz:0,75…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. júl 31.

Zsályás májgombóc leves gazdagon

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás májgombóc leves gazdagon

Elkészítés: könnyű, 45 perc

Rengeteg zsályánk van, nagyszerű ért talált kis csemete növényünk és két hónap alatt komoly bokorrá fejlődött e gyógyhatású növényke. Én nagyon kedvelem az igazi régi magyar konyha remek fűszere, mégis sokan mellőzik. Azt pedig kevesen tudják, hogy a májas ételeknek ez az aromás növényke finomabb…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

2018. júl 30.

Kapros töltött káposzta cserépedényben

írta: Petőcz Ferenc
Kapros töltött káposzta cserépedényben

Elkészíts: Könnyű, 2,5 óra

Itt a nyár és írtunk más sokszor a könnyed ízekről, ételekről. A töltött káposzta valójában nem az,bár van itt az oldalunkon néhány könnyed töltött káposzta, így nektek olvasóinknak érdemes keresgélni blogunkon. Most a kapor ad könnyedségnek ennek az ételremeknek és nincsenek nagy dolgok benne, csak…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása