2018. aug 05.

Fetás-szurokfüves pástétom

írta: Petőcz Ferenc
Fetás-szurokfüves pástétom

Elkészítés: egyszerű, gyors

dsc01155.JPG

Az itthoni tartalékok elhasználása következik. Görögországból hoztunk 1,5 kg fetát, hoztunk oregánót (magyar népies nevén:szurokfüvet), a kérdés volt, most mit kezdjünk vele. Ma ebédre ez jött ki belőle.

Pástétom:

65 dkg lapockát ledaráltam apró lyukú darálón 6 gerezd fokhagymával, 2 fej vöröshagymával és 15 dkg fetával. Ehhez adtam kevés sót, 1 ek szárított oregánót, 1 tojást, kevés őrölt borsot és köményt. Összegyúrtam és formába téve kisütöttem az oregánós krumplival együtt. Friss kovászos uborkával nagyon finom lett. 

dsc01154.JPGdsc01153.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak