Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. feb 11.

Paella 1.

írta: Petőcz Ferenc
Paella 1.

Paella, a tradicionális spanyol étek. Keveredik benne az arab világ és az európai konyha. Sokféleképpen elkészíthető, sokféle alapanyagból, lehet csípős és lehet nem, de mindig friss, karakteres az íze. Az illatokat átküldeni nem tudom, sajnos az ízeket sem. A közös mindig a paella serpenyő. ez az…

Tovább Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. feb 11.

Narancsos-almás krumplileves

írta: Petőcz Ferenc
Narancsos-almás krumplileves

Ezt a levest pár éve karácsonyra készítettem, amint a képek tanúsítják. Megkívántuk, így most újra asztalra került. Egyszerű, gyors, olcsó és nem csak karácsonyra jó a halászlé helyett. Érdemes kipróbálni. Narancsos-almás krumplileves:1 póréhagymát 2 gerezd reszelt fokhagymával megpárolunk,, hozzá…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

2018. feb 11.

Csülökpástétom

írta: Petőcz Ferenc
Csülökpástétom

Elkészítés: könnyű

Hétvégi reggelikre egy pohár tea vagy tej mellé nagyon finom, de jól neki, ha szendvicsbe kerül. Mivel biztosan kiadnak rajta a dietetikusok, így én most nem számoltam utána a kalóriáknak, nem gondolkozom rajta, estefelé inkább elmegyek futni.  De itt a recept: kb 1,3 kg füstölt csülköt megfőzünk,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. feb 09.

Kovászolt grissini

írta: Petőcz Ferenc
Kovászolt grissini

A grissini alapvetően az olasz konyhához kötődik, de nekem a görög esték finom borok, a retsina és a nagy beszélgetések a tengerre néző teraszon jutnak eszembe. Azok ízek, amikor a ropogós grissini és a bor találkozik. Én ezt mindig Görögországban fogyasztottam, így igazából nem tudom tényleg olasz…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Görög Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása