2018. feb 11.

Csülökpástétom

írta: Petőcz Ferenc
Csülökpástétom

Elkészítés: könnyű

csuok1.jpg

Hétvégi reggelikre egy pohár tea vagy tej mellé nagyon finom, de jól neki, ha szendvicsbe kerül. Mivel biztosan kiadnak rajta a dietetikusok, így én most nem számoltam utána a kalóriáknak, nem gondolkozom rajta, estefelé inkább elmegyek futni. 

De itt a recept:

kb 1,3 kg füstölt csülköt megfőzünk, majd miután kihűlt, húsdarálóval kétszer ledaráljuk.

csulok3.jpg

4 dl tejszínt kemény habbá verünk, belekeverünk a csülök főzőlevéből 1 dl-t, amelyben 1,5 ek zselatin olvasztottunk el.

csulok2.jpgUtána jöhet a darált csülök, kb 20 dkg szeletelt gomba, 20 dkg borsó.Jól összekeverjük.Az egészet formába tesszük, jelen esetben én szilikon formába raktam. Mehet a hűtőbe és másnapra finom, lágy ételt kapunk.

csulok4.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak