Sonkás padlizsános makaróni házi készítésű makaróniból
50 dkg készre főzőtt házi makarónit előkészítünk. Felkockázunk 30-40 dkg főtt sonkát, mi a húsvéti maradékot hasznosítottuk. 2 közepes padlizsánt vékonyabb csíkokra szelünk, megsózunk, borsozunk, majd olívaolajjal megkenjük mindkét oldalát és sütő grill funkcióján kicsit előpirítjuk a szeleteket.
Egy nagy pohár tejfölt elkeverünk 1 ek sóval, frissen őrölt borssal, 2-3 gerezd reszelt fokhagymával., 20 dkg reszelt sajttal, 2 tojással.
Egy hőlló tálat kikeknünk zsírral, majd megszórunk zsemlemorzsával. Erre kerül a tészta egy harmada, majd az elősütött padlizsánszeletek fele, erre a sonka fele és majd a tészta újabb harmada. Erre Önttjük tejfölös szósz felét. Majd egy újabb réteg sonka követezik, padlizsán, majd a tészta harmada és a tetejére, ha maradt még padlizsánszelet és a szósz másik fele.
Sütőben 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Majd hagyjuk hűlni, utána tálaljuk. Jó étvégyat!