2019. jún 12.

Bihari kaszás leves

írta: Petőcz Ferenc
Bihari kaszás leves

dsc02875.JPG

Megindult a bogrács szezon, mi pedig keressük a recepteket. Most ez akadt horogra. Nem tudom eredeti vagy sem, de azt igérem egyszerű, gyors és finom.

10 dkg szalonnát kockázva zsírjára pirítunk bográcsban. Ezt követően hozzáadunk 2 fej kockázott hagymát, 5 gerezd reszelt fokhagymát. Amikor a hagyma is megpárolódott akkor kerül bele 50 dkg savanyú káposzta és erre a pirospaprika 2-3 babérlevél, frissen őrölt bors és só(ebből kevés a szalonna és a káposzat miatt). Felöntjük 2 liter vizzel és puhára főzzük a káposztát. Az elfőtt levet időnként pótoljuk. Amikor a káposzta puha tarhonyát teszünk bele kb 10 dkg kell bele. Ha a tarhonya is megpuhult debreceni és házi kobászt is belefőzünk és a végén kapros tejfölös lisztes habarást kap, kevés liszttel, hogy a leves állag megmaradjon. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája