Zöld saláta sült hallal
A most következő salátát már nagyon rég készítem és csak zöld salátának hívom az alapanyagai uán. Most sült hallal készült, de íme a recept.
Egy nagy pohár joghurtot elkeverünk egy tk sóval, frissen őrölt borssalha valaki szereti, akor 1 gerezd reszel fokhagymával, néhány aprított friss mentalevéllel (lehet szárított is az ételbe, akkor 1 tk).
1-2 zöldpaprikát felkockázunk. 20 dkg cukkinit felkockázunk blansírozzuk, lehűtjük,ugyanezt tesszük 20 dkg zöldhüvelyű zöldbabbal, hogy a zöldségek megfőjenek, de roppanósak maradjanak.
Az összes alapanyagot összekeverjük é slegalább egy éjszakára félre tesszük pihenni.
Szardiníákat besózunk, majd borsozunk, reszelt fokhagymával bekenjük.,olívaolajjal is locsoljuk. Egy éjszakára zacskóba tesszük,hogy érjenek az ízek.
Másnap sütőformában kevés olívaolajjal vagy zsírral (szerintem a zsír jobb, mint az étolaj), megsütjük, majd a salátával tálaljuk.