2019. júl 02.

Zöld saláta sült hallal

írta: Petőcz Ferenc
Zöld saláta sült hallal

dsc02922.JPG

A most következő salátát már nagyon rég készítem és csak zöld salátának hívom az alapanyagai uán. Most sült hallal készült, de íme a recept.

Egy nagy pohár joghurtot elkeverünk egy tk sóval, frissen őrölt borssalha valaki szereti, akor 1 gerezd reszel fokhagymával, néhány aprított friss mentalevéllel (lehet szárított is az ételbe, akkor 1 tk). 

1-2 zöldpaprikát felkockázunk. 20 dkg cukkinit felkockázunk blansírozzuk, lehűtjük,ugyanezt tesszük 20 dkg zöldhüvelyű zöldbabbal, hogy a zöldségek megfőjenek, de roppanósak maradjanak. 

Az összes alapanyagot összekeverjük é slegalább egy éjszakára félre tesszük pihenni.

dsc02918.JPG

Szardiníákat besózunk, majd borsozunk, reszelt fokhagymával bekenjük.,olívaolajjal is locsoljuk. Egy éjszakára zacskóba tesszük,hogy érjenek az ízek.

dsc02919.JPG

Másnap sütőformában kevés olívaolajjal vagy zsírral (szerintem a zsír jobb, mint az étolaj), megsütjük, majd a salátával tálaljuk.

dsc02921.JPG

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta