2019. júl 17.

Pikáns húsgombós gombás-kapros szószban tésztával.

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns húsgombós gombás-kapros szószban tésztával.

dsc02966.JPG

Sok alapanyag volt itthon, de valami újra vágyatm, így alakult elkészíteni ezt az ételt. Szeintem nektek is bejön és csak bátran tessék hozzányúlni, mert a család is kedvelni fogja, még az is aki nem fogékony az új ízekre, Tehát, nosza, de mit is kell tenni, lentebb olvashatjátok.

dsc02962.JPG

dsc02961.JPG

Egy nagyobb fej vöröshagmát felkockázunk, ehhez adunk 75 dkg darált sertés lapockát (ízlás szerint bármilyen hús lehet). Sózzuk, borsozzuk, hozzá adunk 1-2 lime reszelt héját, préselt levét, 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, édeskömény szárított, aprított leveleit, édesköménymagot törve. 1-2 órát hagyjuk állni. Gombócokat formálunk, majd a gombóokat  kevés olívaolajon időnkéntátforgatva készre sütjük. 

A vissza maradt olajhoz adunk kb 4-5 dkg vajat, felolvasztjuk és erre kerül 1 fej apróra kockázott vöröshagyma.Üvegesre pároljuk, majd ehhez adunk darabolt csiperkét és sózzuk, borsozzuk, szép barnára pároljuk. Ekkor adunk hozzá kaprot aprítva ízlés szerint. Majd főzőtejszínes- keményítős habarással mártás készítünk és hozzá adjuk a húsgombócokat és kkészre pároljuk az ételt. Tésztával tálaljuk. 

dsc02964.JPG

dsc02963.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta