Görög bableves 2
Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben dolog.
Korábban már készült egy verzió, idén ez főtt ki itt Platamonasban.
Egy nagy fej hagymát felkockázunk 4 gerezd aprított fokhagymát is rakunk hozzá és olívaolajon megpároljuk. Ehhez kerül 2 sárgarépa 1 kisebb zeller aprítva, ezeket az alapanyagokat sózzuk, borsozzuk, majd kis ideig lefedve pároljuk, hozzá adunk vegyesen aprított zeller és petrezselyem zöldet. Felöntjük egy 40 dkg-os paradicsomszósszal hozzá adunk 2 konzerv babot. Felöntjük vízzel és felforraljuk, amikor a zöldségeink félpuhák, a levesbe kerül 6-7 dkg rizs, amellyel készre főzzük. Egyszerű étel, de nagyszerű ízű és más mi megszokott kultúránktól, bármikor könnyen elkészíthető.
Jó étvágyat!