2019. sze 16.

Polip saláta

írta: Petőcz Ferenc
Polip saláta

dsc03058.JPG

Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben  dolog.

Sokan félnek a tengeri dolgoktól, pedig egyszerű elkészíteni, így van ez különösen a polipnál is, amely a jelen receptben vaj puha és nem rágós, mint ahogy sokan mondják.

A grillezett polipunkból megmaradt a fele, elvégre nagyon laktató ételről van szó.

A polip csápjait ízekre szedjük, daraboljuk, egy salátás tálba tesszük. Adunk hozzá ízlés szerint paradicsomot, lilahagymát, uborkát, rukkola salátát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk és a citrom levével öntjük. Összekeverjük, hűtőben hagyjuk érni. Mennyei fogás.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak