2019. nov 02.

Fürj bacon köntösben szarvasgomba olajos salátával

írta: Petőcz Ferenc
Fürj bacon köntösben szarvasgomba olajos salátával

dsc03101.JPG

Mindent az egészséges életmód jegyében, így készült ez az étel is. Elsőnek kezdtem a fürjek ízesítésével. Csirke fűszer, chili és só keverékével fél napra félreraktam a húst. Majd betekertem baconnal és kizsírozott tálba raktam. Előmelegített sütőben (200 fok)  kb 10 perc alatt készre sül hőlégkeverésen és a hús nem szárad ki ennyi idő alatt.

Ameddig a hús sül, összerakjuk a zöldségeket salátának, meglocsoljuk fehér balzsamecettel és kevés szarvasgombás olajjal. Fekete Himalája sóval szórjuk, szénhidrát csökkentett kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta