Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. nov 27.

Rakott őzlábgomba

írta: Petőcz Ferenc
Rakott őzlábgomba

  Az elmúlt 3-4 napban rengeteg gombát sikerült szedni baranyai Mecsekben töltött napjaink alatt. Köztük volt és van a nagy őzlábgomba kb 3-4 kg. E recept ebből készült. Remélem tetszeni fog. Hozzávalók:1,5-2 kg egyforma nagyságú burgonya, só, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 4 közepes…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. nov 22.

Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)

írta: Petőcz Ferenc
Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)

Azt vallom, a vaj sokkal finomabb a margarinnál. Hosszú távon tervben van saját gazdálkodás elindítása, talán most ennek realitása is van és a kecsketenyészetbe bele tudunk kezdeni. De addig is érdemes ezt a receptet sokféleképpen variálva elkészíteni. Sokat spórolhatunk és mellette igazán minőségi…

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 21.

Bugaci serpenyő

írta: Petőcz Ferenc
Bugaci serpenyő

Dunaújváros egyik emblematikus szórakozóhelye volt a Topo étterem és Pizzéria. Sajnos a hely úgy néz ki belehalt a magyar valóságba a felújítást elkezdték, de láthatóan belehat a hely gazdasági teljesítőképtelenségbe. Ott voltak kedvencek a különböző serpenyők.. A bugaci fő kedvenc. Így az ízeket…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. nov 14.

Kovászolt kukorica

írta: Petőcz Szabó András
Kovászolt kukorica

Minden évben rengeteg savanyúságot, szörpöt, levárt és egyéb tartósított élelmiszereket teszünk el télire. Arra törekszünk hogy a megszokott ízek mellett készítsünk különlegeseket is. Ekkor jött az ötlet hogy a kovászos uborka mintájára (ami nálunk szezonjában tonnaszám fogy el) kukoricával…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk

2019. nov 13.

Póréhagymás-babos csirkés egytál

írta: Petőcz Szabó András
Póréhagymás-babos csirkés egytál

Ez egy tipikusan olyan étel amihez szinte semmit se kell venni, és pikk-pakk elkészül, ennél még nagyobb erénye hogy mosogatni se kell utána ha van mosogatógépünk. Szinte minden háztartás tart otthon pár doboz babkonzervet, a póréhagyma meg mindig kapható a boltokban és ráadásul még olcsó…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. nov 12.

Sajttal-almával töltött csirkemell édesburgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Sajttal-almával töltött csirkemell édesburgonyával

80 dkg édesburgonyát (vegyesen sárga, fehér, lila) jól megmosunk, majd felkockázunk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés pirospaprikával íz miatt meghintjük, olívaolajjal összekeverjük kakukkfűvel szórjuk.  A burgonya mellék kerül a hús az alábbi módon.4 db fél csirkemellet félbevágunk, alaposan sózzuk…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. nov 12.

Birsalmasajt pekándióval

írta: Petőcz Ferenc
Birsalmasajt pekándióval

A birsalmasajt az élelmiszergyártás azon darabja, amelyet mindig csak fogyasztottam eddig, de sosem csináltam. Kedves nővérem minden évben megörvendeztetett vele, sokan mondták nehéz elkészíteni. Ideje volt megpróbálni nekem is. A kép még nem beszél önmagáért, mert itt még szikkadásra lett…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. nov 02.

Fürj bacon köntösben szarvasgomba olajos salátával

írta: Petőcz Ferenc
Fürj bacon köntösben szarvasgomba olajos salátával

Mindent az egészséges életmód jegyében, így készült ez az étel is. Elsőnek kezdtem a fürjek ízesítésével. Csirke fűszer, chili és só keverékével fél napra félreraktam a húst. Majd betekertem baconnal és kizsírozott tálba raktam. Előmelegített sütőben (200 fok)  kb 10 perc alatt készre sül…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. nov 02.

Ricottás spenót fürjtojással 2 adag

írta: Petőcz Ferenc
Ricottás spenót fürjtojással 2 adag

Szénhidrátszegény diétába teljesen jól illeszkedik ez a recept ebben a formában. Csak 7,5 gramm szénhidrát van egy adagban és kb. 380 kcal. A fürjtojásnak köszönhetően pedig rengeteg vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezetnek. 25 dkg spenótot megfonnyasztunk kevés olívaolajon, frissen őrölt…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta