Bugaci serpenyő
Dunaújváros egyik emblematikus szórakozóhelye volt a Topo étterem és Pizzéria. Sajnos a hely úgy néz ki belehalt a magyar valóságba a felújítást elkezdték, de láthatóan belehat a hely gazdasági teljesítőképtelenségbe. Ott voltak kedvencek a különböző serpenyők.. A bugaci fő kedvenc. Így az ízeket emlékben megőriztük, picit átalakítva most megmutatjuk.
Felteszünk vizet főni, ebben főzünk 40 dkg teljes kiőrlésű tésztát. Ameddig a tészta fő, elkészül a mártás is.
1 nagy fej hagymást aprítva kevés zsíron lepárolunk, hozzáadunk 20 dkg füstölt házi kolbászt karikára vágva. Kicsit pirítjuk, majd ehhez kerül 2 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors. 4 db savanyú uborka karikára vágva. Raktunk el házilag saját termés jalapeno paprikát savanyítani, ez is kell bele ízlés szerint. Amikor minden benne 2 ek keményítőt elkeverünk 2 dl tejszínnel és azzal sűrítjük be a mártást. (Tipp: ha valaki szereti a csípőset, akkor még tehet bele chili pelyhet). Ebbe kerül a leszűrt tészta, elkeverjük, majd zsiradékkal kikent hőálló tálba tesszük, sajtot reszelünk rá, addig sütjük, ameddig a sajtunk megpirul.
Kicsit hagyjuk hűlni és 4 adagba kiszedjük. Süthetjük külön tálakban adagonként is. Jó étvágyat.