Chilis hal narancsos kelbimbóval 2 adag
E recepthez az adott ötletet, hogy újra mozgásba lendültem. itt a sportra gondolok.A zsírpárnák eltüntetéséhez pedig kell a zsírégető menü is, nem csak a mozgás. Nos, ez tipikusan ilyen lett.
1 adag: 375 kcal, Szénhidrát:23,87 gramm, Fehérje: 17,65 gramm, Zsír: 22,8 gramm
Elnézést a képek minősége miatt, de egy darabig ez az állapot lesz, meghalt a fényképezőgépem.
Néhány tengeri halat (4db)felpucolás után alaposan sózzunk be és chili pehellyel szórjuk meg ( itt azért valóban erős kell). Kicsit hagyjuk pihenni, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük és előmelegített sütőben készre sütjük.
Ameddig a hal sül, elkészül az egyszerű, finom köret. Egy serpenyőben kevés bacont vagy inkább jófajta házi kolozsvári szalonna kockát megpirítunk, majd ehhez kerül a sós vízben megpárolt kelbimbó (50 dkg). Összekeverjük a leszűrt kelbimbót a szalonnával és ehhez adunk frissen reszelt narancshéjat (csak kezeletlen jó) valamint egy narancs levél és készre pároljuk a köretet időnként megkeverve. A körethez adjuk a halat.
Jó étvágyat!