Brokkolival karfiollal töltött tekercsbaconbe csomagolva párolt hajdinával
Minden évben van a blogunknak karácsonyi ajánlata ez lenne az egyik. Kicsit újra gondoltam a dagadótöltést és a tölteléket is, így tekercs lett és rendhagyó ám egyben nagyon finom étel készült. Hozzá párolt hajdina készült és egy kis házi savanyúval tálaltuk.
Kb 1 kg volt a dagadó, amelyet félbevágtam, kiterítettem, sóztam borsoztam, és ameddig picit magába szívta az ízeket elkészítettem a tölteléket.
A töltelékhez elővettem a késes betétű robotgépet és innentől minden nyersen jön, semmit sem kell előfőzni. 1 fej vöröshagymát nagyobb darabokban került a gépbe, elsőnek őt kellett aprítani, majd ehhez került nyersen 25 dkg brokkoli és 25 dkg nyers karfiol. Sóztam, borsoztam 2 ek mustárral(én 2 ek házi magost raktam bele), 2 tojással dúsítottam, majd 3 gerezd reszelt fokhagyma is került bele. Az egészet pürésítettem. Ez a töltelék került a dagadóra.
Az egészet feltekertem és mindenhol betekertem baconbe, hogy a töltelék se tudjon kijönni, össze is kötegeltem. Majd kevés vizet raktam egy tepsibe, erre került a tekercsünk a bacon nem engedi kiszáradni a húst, lefedtük és 1,5 órát pároltam 180 fokon, majd levettem a tepsi tetejét és még addig sütöttem, ameddig a szép pirosra, a szalonna kéreg ropogósra pirult. Ez alatt az idő alatt készítjük el a hajdinát is, amelyet előtte illik átmosni.
A sütőből kivéve hagyjuk állni, mert melegen szétesne szeletelés közben. 15 perc pihentetés után szépen tudjuk szeletelni és tálalható az étel.
Jó étvágyat!