Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. sze 22.

Zöld paszulyos birka leves citromos-tojásos szósszal

írta: Petőcz Ferenc
Zöld paszulyos birka leves citromos-tojásos szósszal

Ezt a levest többször is ettem, igaz Görögország más tájain. Most itt járva az ízekre emlékezve jutott eszembe, hogy a helyi alapanyagokból méltán autentikus módon el tudnám készíteni ezt a levest. Jól is sikerült, ajánlom nektek otthonra is. 2 nagy fej vöröshagymát  felkockázunk apróra és kevés…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. sze 20.

Szpetzofai-Pilioszi specialitású lecsó

írta: Petőcz Ferenc
Szpetzofai-Pilioszi specialitású lecsó

A lecsót nagyon szeretjük, így ki szerettük volna próbálni a helyi görög lecsót is. Megérte, látszólag ugyanaz, mint a miénk, de mégsem. Más sorrendben készülnek el az alapanyagok és a benne lévő Thesszáliai fehér kolbász ( receptje oldalunkon megtalálható) megváltoztatja az étel karakterét. 1 kg…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. sze 16.

Görög bableves 2

írta: Petőcz Ferenc
Görög bableves 2

Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben  dolog. Korábban már készült egy verzió, idén ez főtt ki itt Platamonasban. Egy nagy fej hagymát felkockázunk 4…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája

2019. sze 16.

Polip saláta

írta: Petőcz Ferenc
Polip saláta

Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben  dolog. Sokan félnek a tengeri dolgoktól, pedig egyszerű elkészíteni, így van ez különösen a polipnál is, amely a…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. sze 16.

Grillezett polip

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett polip

Előre bocsátom, hogy a szállásunk szerényen felszerelt, így az étel fotóink is ennek megfelelőek, de az elkészült ételek minősége kifogástalan. De Görögországban nyaralni minden esetben  dolog. Sokan félnek a tengeri dolgoktól, pedig egyszerű elkészíteni, így van ez különösen a polipnál is, amely a…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2019. sze 11.

Citromos tárkonyos gombaragu

írta: Petőcz Szabó András
Citromos tárkonyos gombaragu

Ezt az ételt a napokban készítettem erdei gombából, de laska vagy csiperke is lehet benne. Szárított tárkonnyal is elkészíthető, mint ahogyan a körete is tetszőlegesen variálható. Hozzávalók:  kevés szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 60 dkg gomba, 1-2 ág tárkony, 3 dl főzőtejszín, 1…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta