Citromos tárkonyos gombaragu
Ezt az ételt a napokban készítettem erdei gombából, de laska vagy csiperke is lehet benne. Szárított tárkonnyal is elkészíthető, mint ahogyan a körete is tetszőlegesen variálható.
Hozzávalók: kevés szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 60 dkg gomba, 1-2 ág tárkony, 3 dl főzőtejszín, 1 citrom, só,bors, 15 dkg bulgur.
Elkészítés: A bulgurt kissé pirítsuk le, majd kétszeres mennyiségű vizet hozzáadva néha megkevergetve megfőzzük. Az apró kockára vágott szalonnát kisütjük, ehhez adjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor megdinszteltük a hagymát akkor reszeljük bele a fokhagymát, amit épp csak megillatoztatunk. A nagyobb darabokra vágott gombát hozzáadjuk majd a tárkonyt is. Nagy lángon pirítsuk át a a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Felöntjük a tejszínnel, hozzáfacsarjuk a citromot és a reszelt héját is. Nagy lángon forralva főzzük össze a ragut. A bulgurt tesszük tálaláskor alulra, erre jön a gombás ragu.