Rozmaringos-körtés mustáros tarja
Egy gyors recept , évek óta készítem, a nővéremtől tanultam. Szerintem mindenütt a család kedvence lesz.
Adagonként azaz szelet húsonként 1-1 körtét kell számolni. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük jófajta mustárral (én házi magos mustárt használtam), majd egy zsiradékkal kikent hőálló tálba helyezzük, tetejére aprított vöröshagymát szórunk.
A körtéket félbevágjuk, majd a magokat kivágjuk belőle. Az körte pocakos részéről picit levágunk és arra tudjuk rakni a fél körtéket, így már nem borulnak el. A körte mag helyére aprított vöröshagyma kerül, majd kevés vaj, rozmaring és só. Ez alá öntünk jó fajta olaszrizlinget. Lefedjük, akárcsak a húst és egyszerre sütjük a húst és pároluk a körtét. A vége előtt 10 perccel a ffóliát levesszük és hagyjuk készre sülni, párolni az ételt.
Tálaláskor 2 db fél körte 1 szelet hús az adag, a gyümölcsös bormaradékkal meglocsoljuk az egészet, fogyasztjuk. Jó étvágyat!