2020. feb 04.

Spenótos dödölle görög joghurttal, feta sajttal és pirított hagymával

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos dödölle görög joghurttal, feta sajttal és pirított hagymával

dodolle.jpg

A hagyományos zalai étel, a dödölle kicsit újra gondolása volt e recept, ahol az alap anyagnak köszönhetően a kultúrák találkoztak.

45 dkg kockázott burgonyát 45 dkg fagyasztott paraj porcióval annyi sós vízben felrakunk főzni, amennyi éppen ellepi, ehhez adunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Amikor a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összetörjük és hozzákeverünk 25 dkg lisztet, ettől nagyon sűrű massza lesz, amelyet homogénre keverünk és addig főzzük, ameddig elválik az edény aljától. Vigyázni kell, ne ragadjon le. Egy tepsi aljába sütőpapírt tettünk még a főzés elején és ebbe a tepsibe öntöttük a masszát. Hagyjuk kicsi t hálni. Zsiradékon (én zsírban) kevés kockázott házi szalonnát és fokhagyma darabokat megpirítunk. A masszánkból kanállal a forró zsírba szaggatjuk a dödöllét, pirosra sütjük, tálba szedjük. Majd tányérra szedjük tálaláskor, erre rakunk pár ek. görög joghurtot, kevés morzsolt fetát és pirított hagymát. Ízlés szerint savanyúsággal, salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta