2020. feb 22.

Rántott hagymakarika

írta: Petőcz Ferenc
Rántott hagymakarika

hagyma3.jpg

Egy gyors buli fogás, amely olcsóbb, mint a bolti, finomabb és mentes a tartósítószerektől, ehető önmagában, vagy köretként esetleg mártogatóval.

Arányokat nem írok, mert nem tudom mennyi volt a hagymám, a lényeg néhány fej nagyobb hagymát felpucolunk, majd felkarikázunk. A középső részt félre tesszük, kinyomjuk, jól jön az majd egy pörkölte a többi részt karikákra szedjük, de nem sózzuk, mert levet engedne, ami nem tenne jót ehhez az ételhez. kb 7-8 mm vastagok legyenek a karikák.

hagyma1.jpg

A tészta is egyszerű, étkezési keményítő és liszt (1/3 keményítő, 2/3 liszt)keverékébe fűszereket(ízlés szerint), sót rakunk, majd sörrel felöntve galuska és a palacsinta tészta közti állapotú tésztát keverünk.

hagyma2.jpg

Ebbe a tésztába forgatjuk a hagymakarikákat, majd roppanós panírmorzsába. Forró olajban sütjük, lecsepegtetjük. Én fűszeres tarját raktam mellé és mártogatósnak Erős Pistát kevertem ki görög joghurttal és oregánóval. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta