2020. feb 23.

Citromos zöldségleves orso tésztával, parmezán sajttal

írta: Petőcz Ferenc
Citromos zöldségleves orso tésztával, parmezán sajttal

leves_3.jpg

Megint a könnyű ételeké a főszerep, most ez esik jól nem is beszélve lélektani és élettani hatásukról, a tavaszt várva ez különösen igaz és még gyorsan el is készül.

1 adag 284 kcal, zsír 12,5 g, szénhidrát 25,6 g, fehérje 13 g

2-3 ág szárzellert felaprítunk és egy nagyobb póréhagymát is, ehhez aprítunk még kevéske kelkáposztát. Egy lábasban felhevítünk vaj és olívaolaj keverékét, ehhez adjuk a darabolt zöldségeket, picit sózzuk, pároljuk, majd felöntjük vízzel és zöldségleves kockával ízesítjük, picit borsot adunk hozzá. Ha van zöldség alaplé, akkor az kerül bele. Felforraljuk, amikor felforrt, beleteszünk 1 marék orso tésztát, amikor a tészta már megfőtt  belekeverünk egy salátakeveréket (bébi spenót, ruccola..stb ) kb 10 dkg-t. Egy citrom héjt belereszeljük, majd a levét is hozzá adjuk, és még egy csokor aprított petrezselymet, 1-2 percet főzzük, tálaljuk. Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal ízesítjük, de mehet bele trappista vagy más sajt is. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta