Bazsalikomos eperszörp
Ismeretes, hogy blogunkon sok mindent tartósítunk. Most az epernek van szezonja és egy egyszerű gyors recepttel máris a kamrába kerülnek a finom ízek.
Hozzávalók:
- 1 kg eper feldarabolva
- 7-8 db bazsalikom levél
- 1 liter víz
- 1 koronás szírupcukor
A vizet a cukorral és a bazsalikom levéllel tegyük fel főzni, amikor a cukor elolvadt és már forr a lé, hozzáadjuk az epret és azzal is hagyjuk főni.
Hagyjuk picit hűlni, majd átszűrjük a levet és az epret egy szitán áttörjük, így csak a gyümölcs velő kerül a szörpbe,
Újra felforraljuk a levet, majd fertőtlenített, lecsepegtetett üvegekbe merjük, tetővel lezárjuk, egy-két percre fejre állítjuk az üvegeket és hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 2,5 liter szörpöt kapunk. Nagyon finom! Egészségetekre!