2020. jún 07.

Bazsalikomos eperszörp

írta: Petőcz Ferenc
Bazsalikomos eperszörp

img_0081.JPG

Ismeretes, hogy blogunkon sok mindent tartósítunk. Most az epernek van szezonja és egy egyszerű gyors recepttel máris a kamrába kerülnek a finom ízek.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper feldarabolva
  • 7-8 db bazsalikom levél
  • 1 liter víz
  • 1 koronás szírupcukor

img_0078.JPG

A vizet a cukorral és a bazsalikom levéllel tegyük fel főzni, amikor a cukor elolvadt és már forr a lé, hozzáadjuk az epret és azzal is hagyjuk főni.

img_0080.JPG

Hagyjuk picit hűlni, majd átszűrjük a levet és az epret egy szitán áttörjük, így csak a gyümölcs velő kerül a szörpbe,

Újra felforraljuk a levet, majd fertőtlenített, lecsepegtetett üvegekbe merjük, tetővel lezárjuk, egy-két percre fejre állítjuk az üvegeket és hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből 2,5 liter szörpöt kapunk. Nagyon finom! Egészségetekre!

 

Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük