Epres-rebarbarás túrótorta
Érdemes kihasználni a friss gyümölcsök adta lehetőségeket. Ez a süti ezt szolgálja, persze ebben is van egy kis érdekesség, mert kecsketúróból készült.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás puding
- 18 dkg kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 10 dkg rebarbara
- 15 dkg eper
- porcukor
A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, közben a gyümölcsök kivételével az alapanyagokat összekeverjük. Szilikon formába rakjuk vagy kivajazott kerámia formába a tésztát. A rebarbarát meghámozzuk, az epreket félbevágjuk. A gyümölcsökkel kirakjuk a tésztát és az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük, a végeredményt tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, szeleteljük, porcukorral is hintjük.Jó étvágyat!