Kínai pirított tészta (6 adag)
Valahogy sokan úgy vagyunk vele, hogy szeretjük a különböző nemzetek konyháit, köztük a kínait is. Bár ez utóbbi elkészítésével sokan nem próbálkoznak, pedig érdemes, oldalunkon több recept is van, most pedig az egyik szuper köret jön a pirított tészta, amelyet illatos-gombás bambusz rügyes csirkével készítettünk el. Ez utóbbi receptje levesként már fent van, így nem írom le, igazából a lényege a leveshez képest az, hogy sűrűbbre kell készíteni a mártást.
- 0,5 kg spagetti
- 15 dkg saláta keverék (káposzta, répa)
- 1 dl olaj
- 1 dl sötét szójaszósz
A tésztát tegyük fel főni, közben az olajat hevítsük fel és abban kezdjük el a zöldséget pirítani, a megfőtt leszűrt tésztát adjuk hozzá a szójaszósszal együtt és folyamatosan kevergessük, ameddig az olajat és a szójaszószt felveszi a tészta. Ugye, nem nagy ördöngösség. Nagyon finom. Jó étvágyat!