Sárgabarackos kuglóf
Itt a szezon, bár az idei termés gyér, de ettől függetlenül készíteni kell.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- pár szem kockázott sárgabarack
A tojások fehérjét habbá verem. Majd a sárgákat a cukrokkal fehéredésig keverem robotgéppel. Hozzáadom a lisztet a sütőport és az olvasztott margarint.
Összekeverem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverem a tojáshabot.
Kimargarinozott, lisztezett formába teszem, rétegezve tészta és gyümölcs.
kb 40 perc 160 fokon hőlégkeverésen. A recept jó, csak én felejtettem bent tovább, így kapott "patinát". A formából kifordítva porcukorral meghintjük, tejjel finom reggeli, vacsora.