2020. jún 30.

Sárgabarackos kuglóf

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarackos kuglóf

Itt a szezon, bár az idei termés gyér, de ettől függetlenül készíteni kell.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • pár szem kockázott sárgabarack

A tojások fehérjét habbá verem. Majd a sárgákat a cukrokkal fehéredésig keverem robotgéppel. Hozzáadom a lisztet a sütőport és az olvasztott margarint.

k3.jpg

Összekeverem, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverem a tojáshabot.

k1_1.jpg

Kimargarinozott, lisztezett formába teszem, rétegezve tészta és gyümölcs.

k2.jpg

kb 40 perc 160 fokon hőlégkeverésen. A recept jó, csak én felejtettem bent tovább, így kapott "patinát". A formából kifordítva porcukorral meghintjük, tejjel finom reggeli, vacsora.

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta