Padlizsán brassói
Ismét elteltünk a hússal, valami zöldségesre vágytunk, de maradni akartunk a hagyományok mellett. Most azt sem mondhatjuk, hogy könnyű étel lett a gyomornak, mert a padlizsán nagy barátja az olajnak, ami elnehezíti az ember gyomrát. De mégis egy nagyszerű tartalmas finom étel kerekedett. Készítsétek el, ízleni fog. Vegánok is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 1 kg sárga burgonya kockázva
- 1 kg padlizsán kockázva
- 5 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 paradicsom kockázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- őrölt pirospaprika
A vöröshagymát egy edényben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk tovább, majd keverjünk 1 ek pirospaprikát és vegyük le a tűzről.
A burgonyát süssük meg, tegyük a paprikás alaphoz, sózzuk, borsozzuk és rázzuk össze.
Ezt követően süssük ki a padlizsánt és azt is adjuk a krumplis alaphoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat, összekeverjük.
Frissen vágott petrezselyemmel és egy pohár finom olaszrizlinggel tálaljuk.
Jó étvágyat!