2020. okt 23.

Karfiolos-spenótos csicseriborsó leves

írta: Petőcz Ferenc
Karfiolos-spenótos csicseriborsó leves

img_0789.JPG

Látható, hogy ezekben a napokban a szénhidrát csökkentett étrend és ezen belül a csicseriborsó, mint alapanyag került elő. Most ez a recept zárja a sort, tartalmas leves és csak 14,5 gramm a szénhidrát tartalom. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg karfiol
  • 30 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 ek curry fűszer
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg leves spenót
  • 20 dkg konzerv csicseriborsó
  • só,bors
  • fél citrom leve
  • chilipehely

A hagymát kevés olajon pároljuk, majd adjuk hozzá a csirkehúst kockázva és curryt, sót. Pároljuk össze, picit pirítsuk is, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a csicseriborsót. Főzzük puhára az alapanyagokat, pici sóval, borssal ízestsísünk utána, majd mehet bele a darabolt spenót levél, a fél citrom leve és a chili. Összeforraljuk, tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta