Karfiolos-spenótos csicseriborsó leves
Látható, hogy ezekben a napokban a szénhidrát csökkentett étrend és ezen belül a csicseriborsó, mint alapanyag került elő. Most ez a recept zárja a sort, tartalmas leves és csak 14,5 gramm a szénhidrát tartalom.
Hozzávalók:
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek curry fűszer
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg leves spenót
- 20 dkg konzerv csicseriborsó
- só,bors
- fél citrom leve
- chilipehely
A hagymát kevés olajon pároljuk, majd adjuk hozzá a csirkehúst kockázva és curryt, sót. Pároljuk össze, picit pirítsuk is, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a csicseriborsót. Főzzük puhára az alapanyagokat, pici sóval, borssal ízestsísünk utána, majd mehet bele a darabolt spenót levél, a fél citrom leve és a chili. Összeforraljuk, tálaljuk. Jó étvágyat!