Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. máj 26.

Mangós rakott sárgarépa

írta: Petőcz Ferenc
Mangós rakott sárgarépa

4 adag, elkészítése könnyű, 1 óra

Az egészségtudatos és mellette szénhidrátszegény diéta részeként fogyasztottuk ezt a finomságot. Ajánlom elkészítését mindenkinek. Ez az étel is felkerült a készítjük még receptek közé. Hozzávalók: 16 dkg árpatöret 4 szál sárgarépa 1 szál próéhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 szál rozmaring 1…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. máj 26.

Pikáns kolbászkrém szendvicsekbe

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns kolbászkrém szendvicsekbe

Elkészítés: 10 perc, könnyű, nagyon finom

Egy újabb kence, amely megtöri a hétköznapi unalmas szendvicsek hegemóniáját. Hozzávalók: 25 dkg füstölt kolbász 10 dkg puha vaj 1 -2 ek házi magos mustár (recept a blogunkon) 1 ek tejföl 3 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma 1 tk zöld habanero paprika őrlemény 2…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája

2020. máj 17.

Tofukrém

írta: Petőcz Ferenc
Tofukrém

Elkészítés 5 perc, 6 adag

A hagyományos szendvicsekből időnként nagyon elegem van. Így helyette feldobhatjuk a szendvicseinket egy egyszerű, gyors fogással. Ez is az. Remélem tetszeni fog. Hozzávalók: 36 dkg bazsalikomos tofu 1 szál újhagyma 1ó, bors chili pehely 1 lime leve 1 ek olívaolaj Bazsalikomos tofu volt…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. máj 17.

Medvehagyma pestoval készült rizottó főtt tojással

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagyma pestoval készült rizottó főtt tojással

4 adag, elkészítése könnyű, 30 perc

Nálunk ameddig tart a medvehagymaszezon mindennap kerül szendvicsbe, krémekbe, ételbe. Szerintem ez a nagyszerű fogás méltó lezárása lesz a szezonnak, és nem utolsó sorban a blogunkon rajta lévő receptben szereplő saját medvehagyma pesztónk került bele. Szerintem tetszeni fog a…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Olasz Nemzetek konyhája