Mangós rakott sárgarépa
4 adag, elkészítése könnyű, 1 óra
Az egészségtudatos és mellette szénhidrátszegény diéta részeként fogyasztottuk ezt a finomságot. Ajánlom elkészítését mindenkinek. Ez az étel is felkerült a készítjük még receptek közé.
Hozzávalók:
- 16 dkg árpatöret
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál próéhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 csokorpetrezselyem
- 2 ek olavíola
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mangó
- 2 dl tejföl
Az árpatöretet átmossuk és kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk.
A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük A hagymát a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A rozmaringot, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mangót megpucoljuk, kockázzuk.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az aprított hagymákat, üvegesre pároljuk és ehhez kerül a hús. Sózzuk, borsozzuk és a zöld fűszerekkel ízesítjük. Fehéredésig pároljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat az aljába zsemle morzsát hintünk vékony rétegben.
A reszelt sárgarépa felét a tálba simítjuk, erre kerül a főtt árpatöret, hús és mangó keveréke, majd a tetejére a maradék répa. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal és tejföllel, sóval, borssal ízesítjük és a rakottunk tetejére kenjük. Készre sütjük kb 40 perc. Ezt követően 15 percet pihentetjük és darabolva tálaljuk. Jó étvágyat