2020. máj 26.

Mangós rakott sárgarépa

írta: Petőcz Ferenc
Mangós rakott sárgarépa

4 adag, elkészítése könnyű, 1 óra

img_0040.JPG

Az egészségtudatos és mellette szénhidrátszegény diéta részeként fogyasztottuk ezt a finomságot. Ajánlom elkészítését mindenkinek. Ez az étel is felkerült a készítjük még receptek közé.

Hozzávalók:

  • 16 dkg árpatöret
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál próéhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 csokorpetrezselyem
  • 2 ek olavíola
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 mangó
  • 2 dl tejföl

Az árpatöretet átmossuk és kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk.

img_0035.JPG

A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük A hagymát a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A rozmaringot, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mangót megpucoljuk, kockázzuk.

Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az aprított hagymákat, üvegesre pároljuk és ehhez kerül a hús. Sózzuk, borsozzuk és a zöld fűszerekkel ízesítjük. Fehéredésig pároljuk.

img_0036.JPG

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Olívaolajjal kikenünk egy hőálló tálat az aljába zsemle morzsát hintünk vékony rétegben.

A reszelt sárgarépa felét  a tálba simítjuk, erre kerül a főtt árpatöret, hús és mangó keveréke, majd a tetejére a maradék répa. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal és tejföllel, sóval, borssal ízesítjük és a rakottunk tetejére kenjük. Készre sütjük kb 40 perc. Ezt követően 15 percet pihentetjük és darabolva tálaljuk. Jó étvágyat

img_0037.JPGimg_0038_1.JPGimg_0039.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta