Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. feb 07.

Csicseriborsós- kelkáposztás tészta

írta: Petőcz Szabó András
Csicseriborsós- kelkáposztás tészta

Aki ismer, az tudja hogy a csicseriborsó és a káposztafélél és a gombák a nagy kedvenceim közé tartoznak. Így a tél közepén, még ha nem is az évszaknak megfelelő az időjárás, szervezetünk rettentően hálás a zöld dolgokért. Szeretem az olyan recepteket amihez nem kell sok hozzávaló, és a munka se sok…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. feb 05.

Bakonyi húsgombóc

írta: Petőcz Szabó András
Bakonyi húsgombóc

Ezt a receptet egy reklámként láttam egy-két percbe összetömörítve, csak az alapanyagok (mennyiségi egység nélkül) voltak megadva, és gyorsan el is készült az étel... De jó lenne szó szerint pár perc alatt összeütni egy remek ételt, ami sok esetben nagyobb bevásárlást nem is igényel ha előtte…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Egészség vega és tészta

2020. feb 04.

Spenótos dödölle görög joghurttal, feta sajttal és pirított hagymával

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos dödölle görög joghurttal, feta sajttal és pirított hagymával

A hagyományos zalai étel, a dödölle kicsit újra gondolása volt e recept, ahol az alap anyagnak köszönhetően a kultúrák találkoztak. 45 dkg kockázott burgonyát 45 dkg fagyasztott paraj porcióval annyi sós vízben felrakunk főzni, amennyi éppen ellepi, ehhez adunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása