Csicseriborsós- kelkáposztás tészta
Aki ismer, az tudja hogy a csicseriborsó és a káposztafélél és a gombák a nagy kedvenceim közé tartoznak. Így a tél közepén, még ha nem is az évszaknak megfelelő az időjárás, szervezetünk rettentően hálás a zöld dolgokért. Szeretem az olyan recepteket amihez nem kell sok hozzávaló, és a munka se sok vele. Egy újabb remek példa arra hogy hús nélkül is lehet finomat enni.
Hozzávalók: 0,5 kg kelkáposzta, 1 nagyobb vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 400 grammos csicseriborsó konzerv, só és bors ízlés szerint, 40 dkg kedvenc tészta.
Elkészítés: Egy edényben vizet teszünk fel forrni. A kelkáposztát kisebb darabokra, majd vékony csíkokra felszeleteljük. A forrásban lévő vízben amibe előzőleg sót is tettünk 2-3 adagban blansírozzuk a káposztát. A blansírozás azt jelenti hogy a forrásban lévő vízben néhány percig főzzük, ez kb. 4 perc. Eközben a feldarabolt füstölt szalonna zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, amit üvegesre párolunk. ha evvel is végeztünk ekkor adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, amit épp csak illatoztatunk. Elzárjuk alatta a lángot, a megfőtt kelkáposztát és a leöblített csicseriborsó konzervet hozzá keverjük. A kedvenc tésztánkat a szokásos módon kifőzzük és a káposztához keverjük, és már tálalhatunk is.