Kaszinó tojás
Gondolom mindenki jár úgy, hogy marad a szilveszteri salátákból nekünk maradt a francia salátából. Így kiegészítettük egy kis kaszinó tojással. Jöjjön a recept.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- só, őrölt bors
- 2 ek mustár
- 2 ek vaj
- 2 ek majonéz
- 3 ek száraz fehérbor
- 4 ek tejföl
- 2 ek zselatin + 1 dl víz
A majonézhez:
- 1 tojás sárgája
- 1 ek mustár
- 1 ek cukor
- 1,5 dl olívaolaj vagy étolaj
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
A kaszinó tojás: a tojásokat megfőzzük, visszahűtjük, pucoljuk, majd félbevágjuk. A sárgát elkeverjük a 2 ek mustárral, a 2 ek majonézzel, a 2 ek vajjal, őrölt borssal, csipet sóval, majd vissza töltjük a fehérjébe vagy kanállal vagy habzsákkal. A töltött tojásokat ráhelyezzük a francia salátára. Ezt követően elkészítjük a bevonáshoz szükséges zománc mártást. 1 dl vizet felforralunk, feloldunk benne 2 ek zselatint, majd visszahűtjük. A megmaradt majonézhez adjuk a 4 ek tejfölt, a 3ek bort és kihűlt zselatint. Összekeverjük, fél órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az idő alatt már dermed, újra átkeverjük és rántöjük vagy kanállal rá adagoljuk a tojásokra. Mehet vissza az egész a hűtőbe és fél óra múlva már tálalható.
Jó étvágyat e olasz eredetű étekhez!