2021. feb 19.

Padlizsánkrém arab módra 1

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsánkrém arab módra 1

img_0893.JPG

A padlizsánkrémet minden formában szeretjük, itt egy újabb verzió következik, kis változtatás, más ízek. Érdemes kipróbálni, szeretettel ajánlom.

Hozzávalók: 

  • 1 kg padlizsán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 zöld paprika
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A padlizsánt süssük sütőben addig, ameddig kívülről meg nem ég, feketedik és belülről nem lesz teljesen puha, folyós. Ezt követően hagyjuk kihűlni, majd egy tálba szedjük a padlizsánvelőt a levével együtt. Hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát és a kockázott paprikákat a z aprított petrezselyemmel együtt.

Öntetet készítünk egy citrom levét elkeverjük 4-5 ek olívaolajjal, hozzáadjuk a borsot és a sót, majd belekeverjük a padlizsánkrémbe. Kóstoljuk, az ízeken ekkor tudunk még változtatni. Akinek így citromos lenne, az csak egy fél citrom levével kezdje később tud még bele rakni, ha kell. Hagyjuk 24 órát hűtőben érni és pirítóssal tálaljuk. Mennyei. Jó étvágyat!

img_0892.JPG

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta