Ribizli fagylalt
Nyár van, idén most nagyon meleg, a hűsítő frissítés jól jön, ezért mi most fagyit készítettünk.
Hozzávalók:
- 5 dl tejszín
- 25 dkg ribizli
- 6 ek juharszirup vagy méz
- ízlés szerint cukor
- 1 dl tej
Fagylaltgépünket 24 órára előre jól befagyaztottuk. A tejszínből a cukorral krémet verünk, de nem habot, ehhez adjuk a tejet, a juharszirupot. Majd késes betétű géppel összeturmxoljuk a ribizlit és hozzáadjuk a habos keverékhez. (akit zavarnak a magok, azok leszűrhetik ribizli magjait és csak gyümölcslevet öntik bele). Beletesszük a fagylaltgépbe, elindiítjuk a everő lapátot és 40 perc kell mire a teljes jó minőségű fagylaltunk összeáll. Jó étvágyat!