2021. júl 04.

Ribizli fagylalt

írta: Petőcz Ferenc
Ribizli fagylalt

ribizli.jpg

Nyár van, idén most nagyon meleg, a hűsítő frissítés jól jön, ezért mi most fagyit készítettünk.

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg ribizli
  • 6 ek juharszirup vagy méz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 dl tej

Fagylaltgépünket 24 órára előre jól befagyaztottuk. A tejszínből a cukorral krémet verünk, de nem habot, ehhez adjuk a tejet, a juharszirupot. Majd késes betétű géppel összeturmxoljuk a ribizlit és hozzáadjuk a habos keverékhez. (akit zavarnak a magok, azok leszűrhetik ribizli magjait és csak gyümölcslevet öntik bele). Beletesszük a fagylaltgépbe, elindiítjuk a everő lapátot és 40 perc kell mire a teljes jó minőségű fagylaltunk összeáll. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek