Labnitás pogácsa
Nem tisztem másnak reklámot csinálni és nem is szeretnénk ezen az oldalon, de idénnyáron új termék került piacra a Labnita. E termékhez reklámnként volt a következő recept, amelyet mi is elkészítettünk és sokszor fogunk. Annak aki pedig nem szeretné elkészíten e termékből ajánlom a mascarponét vagy más hasnolnó állagú krémsajtot. A siker garantált.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 2 db tojássárgája
- 17,5 dkg labnita
- 12,5 dkg zamatosabb félkemény sajt reszelve
- 1 dl tej
- 1 tojás a kenéshez
Az 1 tojás felverjük és félre rakjuk a 12,5 dkg reszelt sajttal együtt. A többi hozzávalót begyúrjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. ezt követően a tésztát 3 részt meghajtjuk és pihentetjük 30 percet, majd a hajtogatást még 3-szor ismételjük. Amikor ezzel végeztünkés pihent, kelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített (180 fok) sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat.