2021. aug 11.

Labnitás pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Labnitás pogácsa

p3_2.jpg

Nem tisztem másnak reklámot csinálni és nem is szeretnénk ezen az oldalon, de idénnyáron új termék került piacra a Labnita. E termékhez reklámnként volt a következő recept, amelyet mi is elkészítettünk és sokszor fogunk. Annak aki pedig nem szeretné elkészíten e termékből ajánlom a mascarponét vagy más hasnolnó állagú krémsajtot. A siker garantált.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 2 db tojássárgája
  • 17,5 dkg labnita
  • 12,5 dkg zamatosabb félkemény sajt reszelve
  • 1 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez

Az 1 tojás felverjük és félre rakjuk a 12,5 dkg reszelt sajttal együtt. A többi hozzávalót begyúrjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. ezt követően a tésztát 3 részt meghajtjuk és pihentetjük 30 percet, majd a hajtogatást még 3-szor ismételjük. Amikor ezzel végeztünkés pihent, kelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.

p1_2.jpg

Előmelegített (180 fok) sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük.

p2_2.jpg

Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek