Diós-habos sütemény
Ezt a sütit bárki el tudja készíteni és mellesleg olcsó és finom is. Íme a recept.
Hozzávalók tésztához:
- 1 csésze cukor
- 1 csésze darált dió
- csésze tej
- 1 csésze rétesliszt, vagy sima liszt
- fél csésze vaj vagy olaj
- 1 db tojás 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 narancs, vagy citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj ( ha tehetitek itt a krémnél feltétlenül vajat használjatok és ne margarint)
- 8 dkg porcukor ( az eredeti recept 12 dkg- ot ír, nekem túl édes volt, mert a hab is cukrozott, de az édesebb szájúak nyugodtan tegyék bele a 12 gr-.ot)
- 1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a habhoz:
- 2 dl cukrászhab
- 1 narancs, vagy citrom reszelt héja
A tészta alapanyagot összekeverjük robotgéppel kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni és a vajat is szoba hőmérsékletre tesszük. Amikor a puding kihűlt összekeverjük a krémet.
A krémet a kihűlt tésztára rakja és a tetejére kerül a felvert hab. Ezt megszórjuk darált dióval, majd hűtőbe tesszük 1 napra pihenni, utána kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!