2021. aug 14.

Diós-habos sütemény

írta: Petőcz Ferenc
Diós-habos sütemény

d1_1.jpg

Ezt a sütit bárki el tudja készíteni és mellesleg olcsó és finom is. Íme a recept.

Hozzávalók tésztához:

  • 1 csésze cukor 
  • 1 csésze darált dió 
  • csésze tej
  • 1 csésze rétesliszt, vagy sima liszt
  • fél csésze vaj vagy olaj
  • 1 db tojás 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 narancs, vagy citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj ( ha tehetitek itt a krémnél feltétlenül vajat használjatok és ne margarint)
  • 8 dkg porcukor ( az eredeti recept 12 dkg- ot ír, nekem túl édes volt, mert a hab is cukrozott, de az édesebb szájúak nyugodtan tegyék bele a 12 gr-.ot)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a habhoz:

  • 2 dl cukrászhab
  • 1 narancs, vagy citrom reszelt héja

A tészta alapanyagot összekeverjük robotgéppel kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni és a vajat is szoba hőmérsékletre tesszük. Amikor a puding kihűlt összekeverjük a krémet.

A krémet a kihűlt tésztára rakja és a tetejére kerül a felvert hab. Ezt megszórjuk darált dióval, majd hűtőbe tesszük 1 napra pihenni, utána kockákra vágva tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek