2021. okt 08.

Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával

írta: Petőcz Ferenc
Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával

Elkészítés 5 perc plusz az előkészület ( 2 adag)

sziv1.jpg

Egy meglepő és gyors étel, amely 1 szelet házi kovászolt kenyérrel mennyei fogás, sőt főfogás akár leves nélkül, mert szuper tartalmas, kalóriadús és tele mellett mindenféle vitaminnal, ami a zöldségekben benne van. Garantálom, hogy aki nem szereti a belsőséget, ettől az ételtől megfogja szeretni. 3 perc pirítás a szívnek és vajpuha étel készül belőle, főzni sem kell.

Hozzávalók: 

  • felpucolás után mért 30 dkg csirkeszív
  • 1 nagy fej lilahagyma félholdra vágva
  •  8-10 szem koktélparadicsom félbe vágva
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • 1 ek zsír
  • só, őrölt bors
  • 1 tk ecet

A szívek végeit levágjuk, majd 4 felé daraboljuk, átmossuk. Ennek a maradék feldolgozott szívnek kell 30 dkg-nak maradni 2 főre, bár ki van ki kevesebbet, ki többet fogyaszt. 

Egy lehetőleg hőtartó azaz vas serpenyőben felhevítjük a zsírt, erre dobjuk a szív darabokat, 2 percig pirítjuk, ekkor borsozzuk. Hozzáadjuk a lilahagymát, paradicsomot. Ezzel is pirítjuk 1-2 percet, majd jöhet a só és az ecet. Az ecet azért kell, mert a szív a hő hatására hirtelen átsül, megpuhul és bent tartja az ételben a nedveket, nem szárad ki, nem keményedik, az étel ízét pedig egy újabb magasabb szintre emeli.

Tálaláskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, friss kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta