Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
Elkészítés 5 perc plusz az előkészület ( 2 adag)
Egy meglepő és gyors étel, amely 1 szelet házi kovászolt kenyérrel mennyei fogás, sőt főfogás akár leves nélkül, mert szuper tartalmas, kalóriadús és tele mellett mindenféle vitaminnal, ami a zöldségekben benne van. Garantálom, hogy aki nem szereti a belsőséget, ettől az ételtől megfogja szeretni. 3 perc pirítás a szívnek és vajpuha étel készül belőle, főzni sem kell.
Hozzávalók:
- felpucolás után mért 30 dkg csirkeszív
- 1 nagy fej lilahagyma félholdra vágva
- 8-10 szem koktélparadicsom félbe vágva
- 1 kis csokor petrezselyem aprítva
- 1 ek zsír
- só, őrölt bors
- 1 tk ecet
A szívek végeit levágjuk, majd 4 felé daraboljuk, átmossuk. Ennek a maradék feldolgozott szívnek kell 30 dkg-nak maradni 2 főre, bár ki van ki kevesebbet, ki többet fogyaszt.
Egy lehetőleg hőtartó azaz vas serpenyőben felhevítjük a zsírt, erre dobjuk a szív darabokat, 2 percig pirítjuk, ekkor borsozzuk. Hozzáadjuk a lilahagymát, paradicsomot. Ezzel is pirítjuk 1-2 percet, majd jöhet a só és az ecet. Az ecet azért kell, mert a szív a hő hatására hirtelen átsül, megpuhul és bent tartja az ételben a nedveket, nem szárad ki, nem keményedik, az étel ízét pedig egy újabb magasabb szintre emeli.
Tálaláskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, friss kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!