2022. már 25.

Medvehagymás-sajtos kosárkák

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás-sajtos kosárkák

25 db

img_1247.JPG

Újabb receptet ötöltünk ki, vagyis régit alakítottunk át, de mit tehetünk, medvehagymaszezon van, most már elindult és a változatosság jegyében igazi tavaszi party falatokat sikerült készíteni, mellesleg könnyen és gyorsan elkészül, így fogadjátok szeretettel receptünk.

A kosárkák tésztája:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2,5 dkg natúr tömlős sajt
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl

A krém:

  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg  natúr tömlős sajt
  • 10 reszelt sajt 
  • ízlés szerinti aprított friss medvehagyma

A tetejére:

  • 10 dkg sajt.

A tésztához az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd rakjuk fóliába, nem fontos hűtőbe tenni, de kell neki 1 óra pihentetés. Ez az idő elég a krém elkészítésére. A vajat olvassuk fel, majd a lisztet keverjük bele és óvatosan kevergetve adjuk hozzá a tejet. Közben főzzük és sűrű krémet kapunk. Ekkor keverjük hozzá egyesével a a tojás sárgákat, ezt gyorsan tegyük, hogy ne csapódjon ki. Adjuk hozzá a sajtkrémet is és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt hozzá adjuk a medvehagymát és a reszelt sajtot, félre tesszük.

img_1244.JPG

Tésztánkat nyújtsuk ki fél centi vastagra, majd nagyobb méretű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát, ezt a tésztát töltsük bele a formába és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre. Amikor a tészta kisült, borítsuk ki a formából a kosárkákat.

img_1245.JPG

A krémet tegyük habzsákba és abból töltsük meg vele a kosárkákat.

 

img_1246.JPG

A kosárkát tetejét szórjuk meg valamilyen ízletesebb (Pannónia, Edami) reszelt sajttal és egy napra tegyük hűtőbe érni az egészet. Másnap kiváló sós falatka.

Remélem Tetszik receptünk és egyre többen követitek majd oldalunk!

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek