zöld pesztós spagetti sütőtökkel
Gyors ételre volt szükségen e rohanós nap végén. Körül néztem a kamrában és a hűtőben, hogy mit fogok ott találni. Tészta, pár üveg pesztó, sütőtök...
Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés zsiradék, tisztítva kb. 50 dkg sütőtök.
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteli kezdjük, 3 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott sütőtököt és a reszelt fokhagymát. Addig sütjük, amíg a tök megpuhul. A spagettit lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tálalás előtt a tésztát összeforgatjuk a pesztóval, majd rászorjuk a sütötököt.