Flamingó szelet
könnyű
Eljött az idei húsvét sajnos felemás idővel, de nagyon vártuk a friss ízeket, illatokat, élénk pompában ringatózó virágokat. A böjti időszak után nehezebb ételek jönnek és szerintem kell valami finom desszert is. Párom nagy rajongója a flamingóknak, ígértem már neki, elkészítem a flamingó szeletet, így is lett,húsvétra ezzel leptem meg.
Hoozávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt átszitálva
- 1 zacskó sütőpor
- 4 ek porcukor
- 1 ek zsír
- 1 dl tej
- 1 kis üveg császárkörte-aroma
- 1 tojás
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 3 ek porcukor
- 20 dkg vaj
Elsőnek a krémet készítjük el, a tejjel, 4 ek cukorral sűrű pudingot készítünk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk. Amikor a puding kihűlt, akkor a vajas cukorral elkeverjük.
A tésztához a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd osszuk 3 részre. Egy 20*30 centiméteres tepsibe tegyünk sütőpapírt. A tésztát nyújtsuk ki, tegyük a tepsibe és süssük 6-7 percig.. Összesen tehát 3 lapunk lesz. Ha kihűlt, töltsük be a krémet és tegyük hűtőbe 10-12 órát, ez alatt a tészta puhul. Remek desszertet kapunk.
Jó étvágyat!