2022. ápr 18.

Flamingó szelet

írta: Petőcz Ferenc
Flamingó szelet

könnyű

flamo1.jpg

Eljött az idei húsvét sajnos felemás idővel, de nagyon vártuk a friss ízeket, illatokat, élénk pompában ringatózó virágokat. A böjti időszak után nehezebb ételek jönnek és szerintem kell valami finom desszert is. Párom nagy rajongója a flamingóknak, ígértem már neki, elkészítem a flamingó szeletet, így is lett,húsvétra ezzel leptem meg. 

flamo3.jpg

Hoozávalók:

Tészta: 

  • 30 dkg liszt átszitálva
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek zsír
  • 1 dl tej
  • 1 kis üveg császárkörte-aroma
  • 1 tojás

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 3 ek porcukor
  • 20 dkg vaj

Elsőnek a krémet készítjük el, a tejjel, 4 ek cukorral sűrű pudingot készítünk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk. Amikor a puding kihűlt, akkor a vajas cukorral elkeverjük. 

A tésztához a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd osszuk 3 részre. Egy 20*30 centiméteres tepsibe tegyünk sütőpapírt. A tésztát nyújtsuk ki, tegyük a tepsibe és süssük 6-7 percig.. Összesen tehát 3 lapunk lesz. Ha kihűlt, töltsük be a krémet és tegyük hűtőbe 10-12 órát, ez alatt a tészta puhul. Remek desszertet kapunk.

Jó étvágyat!

flamo_2.jpg

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek