2022. ápr 26.

Töltött karalábé kicsit másképpen

írta: Petőcz Ferenc
Töltött karalábé kicsit másképpen

karalabe_1.jpg

Egy glutén- és szénhidrátmentes recept. 

Hozzávalók: 

  • 4 db karalábé
    250 gr darált hús
  • 10 dkg krémsajt
    100 gr sárgarépa
    2 csomag petrezselyem zöldje
    só, őrölt bors
    40 gr teavaj
    1 cs snidling
    10-12 levél friss bazsalikom
    2 cs retek
    1 cs újhagyma
    200 gr angol zeller.
    2 db pak choi
    2 db szív saláta
    1 db citrom
    150 gr csicseriborsó
    350 gr joghurt
    100 gr paradicsom

Töltött karalábé
A karalábét megtisztítom, és a közepét kivájom. A darált húsba belereszelem a kivájt karalábéhúst, vágott petrezselyem zöldet és reszelt sárgarépá, hozzá kerül a krémsajt. Ez a töltelék. Ízesítem sóval, borssal. Keverek hozzá krémsajtot. Habzsákból rátöltöm a fél karalábéra a tölteléket. Tepsibe teszem a betöltött karalábét, és teszek mellé néhány szem burgonyát. Vajat csípek a tetejére, és előmelegített sütőben 220 C-fokon megsütöm kb: 25 perc alatt. Serpenyőben fele vaj fele zsiradékban megpirítom az újhagymát, a zellerszárat, a hónapos retket. Ezután megpirítom a pak choit, és a saláta szívet is. Sóval, borssal, citrommal, ízesítem. Friss paradicsomot is cikkezek bele. Én magamnak mindig teszek bele olíva bogyót is
Hozzáadom a csicseriborsót. A néhány szem burgonya sem maradhat ki.
Saláta öntet
A retket lereszelem a csemege uborkával együtt. Teszek bele apróra vágott petrezselyem zöldet és snidlinget is. Apróra vágott friss bazsalikom levél is kerül bele. Sűrű joghurttal keverem össze. A salátát, bevonom az öntettel, és a tetejére teszem a megsült töltött karalábét, a cikkezett paradicsommal együtt.

Jó étvégyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta