Steak sörben párolva gombával és vörös rizs
Recept 2 főre
Ajánlom, ameddig lehet, járjatok nyitott szemmel a boltokban és használjátok ki azokat az akciókat, lehetőségeket, amelyet még lehet. Sajnálatos módon a kormányzati tevékenység következtében július 01. után erre már nem lesz lehetőség. Tehát a steak drága, tudjuk, elkészíteni meg nem igen. De az egyik élelmiszer láncban a kettőn napon belül lejáró steak szeleteket 1150 Ft-ért időnként meg lehet venni ( ennek lehetőségét szüntetik meg július 01-én.), így került hozzánk is kettő gyönyörű húsdarab, amelyet biztonsággal készíthettünk el. Mivel a steak sütés nem kenyerem, de van ez a most készülő recept, amely mindenképpen a többszöri elkészítést, ismétlést hordozza magában az ízek miatt. Nézzük is gyorsan mit és hogyan kell készíteni.
Hozzávalók:
- 2 szelet marha steak
- 3 fej vöröshagyma félfőre vágva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- Vaj
- 20 dkg csiperke
- 7 dkg vörösrizs
- 8 dkg rizs
- 0,5 liter barna sör
Az olvasztott vajon megfuttajuk a vöröshagymát, majd kivesszük. A visszamaradt vajban a korábban sóval, frissen őrölt borssal pácolt steak szeletek mindkét oldalát megkapatjuk, majd kivesszük. Az edénybe behelyezzük a gombát és azt is picit megkapatjuk, kiszedjük. ezt követően az edénybe kerül a hús és a hagyma, aláöntünk a sörből és elkezdjük párolni az ételt. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a köretet, a rizst és a vörös rizst külön fözzük meg, mert eltérő a főzési idejük és az egyik elszínezné a másikat. A végén összekeverjük, ezzel tálaljuk majd az ételt.Időközben figyeljük a húsunkat is, ha elpárolog a főzőlé, akkor a sörrel pótlunk.
Amikor a hús már puha visszarakjuk a gombákat is az edénybe, készre pároljuk az ételt rövid tartalmas szaftot kell kapnunk. Innentől tálaljuk az ételt, finom fogás.
Jó étvágyat!