Marokkói vegán egytál kuszkusz ágyon
6 adag
Tombol a nyár és ilyenkor a könnyeb ételek játszanak nagyobb szerepet. Nálunk mindig előtérbe kerülnek a mediterrán és az arab konyha ételei. E recept is egy ezek közül, de picit el időzünk majd néhány étellel ebben a világban, tehát érdemes lesz követni minket.
Hozzávalók:
- piros-, sárga, zöldszínű paprika kockázva
- 2 közepes sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma kockázva
- 40 dkg csicseriborsó konzerv
- 4 gerezd reszelt fokhagym
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt koriander, 1 mk őrölt római kömény
- 4 ek olívaolaj
- 2 padlizsán kockázva (nem kell meghámozni)
- 1 darabos konzerv paradicsom
- 35 dkg kuszkusz
- 6 dl zöldségleves alaplé (kockából is jó)
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
A körethez a zöldségalaplevet forraljuk fel az olívaolajjal, borssal, sóval, majd öntsük bele a kuszkuszt, keverjük át, fedjük le. 15 perc keverjük át, hogy pergősek maradjanak a szemek.
Egy másik edényben az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és azzal is pirítsuk 1-2 percet. Erre kerül a padlizsán, amelyetjó alaposan megpirítunk, hogy kellően megpuholjon. Amikor ezt elértük belekerül a karikázott sárgarépa a paprikák, csicseriborsó. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és 3 dl vizet. Fedő alatt időnként átkeverve készre pároljuk, a kuszkusszal tálaljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy korianderlevéllel megszórhatjuk.
Jó étvágyat!