Fokhagymás kapros labnita mártogatós sült sárgarépával
4 főre
A mediterrán népek nagyon értik a mezzéket és a ki kedveli ezeket a déli, keleties ízeket, annak ez a recept nagyon fog tetszeni. A recept 4 főre szól, mártogathatjuk pitával, kenyérrel, kiflivel vagy zöldségekkel. Szerencsére a labnita már minden felé elérhető a boltok polcain.
Hozzávalók:
- 50 dkg labnita
- 3 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 csokor kapor
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj 1-2 ek
A sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, majd olajban süssük puhára, papírtörlőn csepegtessük le és a 2/3 részét még melegen keverjük a labnitához. Adjuk hozzá a fokhagymát az aprított kaprot, a borsot és a sót. A sóval vigyázni kell, mert a labnita is enyhén sós. Tálaljuk adagonként és az adagok tetejére helyezzük a maradék sült répát és locsoljuk meg az olívaolajjal.
Jó étvágyat!