2022. aug 15.

Fokhagymás kapros labnita mártogatós sült sárgarépával

írta: Petőcz Ferenc
Fokhagymás kapros labnita mártogatós sült sárgarépával

4 főre

labn.jpg

A mediterrán népek nagyon értik a mezzéket és a ki kedveli ezeket a déli, keleties ízeket, annak ez a recept nagyon fog tetszeni. A recept 4 főre szól, mártogathatjuk pitával, kenyérrel, kiflivel vagy zöldségekkel. Szerencsére a labnita már minden felé elérhető a boltok polcain.

Hozzávalók:

  • 50 dkg labnita
  • 3 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csokor kapor
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj 1-2 ek

A sárgarépát vágjuk vékony csíkokra, majd olajban süssük puhára, papírtörlőn csepegtessük le és a 2/3 részét még melegen keverjük a labnitához. Adjuk hozzá a fokhagymát az aprított kaprot, a borsot és a sót. A sóval vigyázni kell, mert a labnita is enyhén sós. Tálaljuk adagonként és az adagok tetejére helyezzük a maradék sült répát és locsoljuk meg az olívaolajjal.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta