2022. sze 01.

Almás-lenmagos muffin

írta: Petőcz Ferenc
Almás-lenmagos muffin

muffin.jpg

Sajnos egyre gyakoribb, hogy különböző allergiás reakciók érnek bennünket a környezetszennyezés miatt, ételeink is érintettek ebben és az emésztőszerveinken keresztül minden visszaköszön. Családunkat sem kímélik ezek a jelenségek, cukorbetegség, glutén-, tejérzékenység, ...stb. Családi összejövetelre ez miatt egy teljesen új muffin került asztalra. Kipróbáltuk,  finom, egyszerű és nem drága.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lenmagliszt
  • 4 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál gyömbérpor
  • 2 kávéskanál szerencsdió
  • 10 dkg édesítőszer(vagy 140g cukor)
  • 8 db tojás
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 1 dl víz
  • 2 közepes alma 
    A lenmaglisztet, sütőport, fahéjat, gyömbérport, szerecsendió virág őrleményt és édesítőszert csomómentesre keverjük. Az olajat és vizet a szárazanyagokhoz keverjük.A tojásokat egyenként kikeverjük benne.Az almát megmossuk, lereszeljük, hozzáadjuk.A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A muffin sütőformát papírral kibéleljük.A tésztát a papírformákban elosztjuk. 20 perc alatt készre sütjük. (5,5 cm átmérőjű és 2,5 cm magas papírformákat használtam.)Hagyjuk langyosra hűlni, és kiemeljük a formából.Dobozban 5 napig eláll.

 

Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta