Almás-lenmagos muffin
Sajnos egyre gyakoribb, hogy különböző allergiás reakciók érnek bennünket a környezetszennyezés miatt, ételeink is érintettek ebben és az emésztőszerveinken keresztül minden visszaköszön. Családunkat sem kímélik ezek a jelenségek, cukorbetegség, glutén-, tejérzékenység, ...stb. Családi összejövetelre ez miatt egy teljesen új muffin került asztalra. Kipróbáltuk, finom, egyszerű és nem drága.
Hozzávalók:
-
25 dkg lenmagliszt
-
4 csomag sütőpor
-
2 teáskanál fahéj
-
2 teáskanál gyömbérpor
-
2 kávéskanál szerencsdió
-
10 dkg édesítőszer(vagy 140g cukor)
-
8 db tojás
-
1 dl szőlőmagolaj
-
1 dl víz
-
2 közepes almaA lenmaglisztet, sütőport, fahéjat, gyömbérport, szerecsendió virág őrleményt és édesítőszert csomómentesre keverjük. Az olajat és vizet a szárazanyagokhoz keverjük.A tojásokat egyenként kikeverjük benne.Az almát megmossuk, lereszeljük, hozzáadjuk.A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A muffin sütőformát papírral kibéleljük.A tésztát a papírformákban elosztjuk. 20 perc alatt készre sütjük. (5,5 cm átmérőjű és 2,5 cm magas papírformákat használtam.)Hagyjuk langyosra hűlni, és kiemeljük a formából.Dobozban 5 napig eláll.