2022. sze 27.

Kacsamell szilvamártással, almás-hagymás krumpli fasírttal

írta: Petőcz Ferenc
Kacsamell szilvamártással, almás-hagymás krumpli fasírttal

4 adag

kacsa.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamell
  • 60 dkg burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg alma
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 80 dkg szilva
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl balzsamecet
  • 2 dl étolaj
  • só,frissen őrölt bors

A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben saját zsírján készre sütjük. A krumplit megfőzzük, összetörjük. Közben a húst félretesszük pihenni fólia alatt. A kimagozott szilvát a cukorral, balzsamecettel krémesre főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük. A hagymát kockázzuk, a reszelt almával kevés olajon összepároljuk, öszekeverjük a krumplival és a tojásokkal, vizes kézzel dasírtot formálunk és közepesen forró olajban kisütjük a krumpli fasírtokat. Tálaljuk az ételt. A megmaradt szilvamártást elrakhatjuk grillezet húsok mellé, nagyon finom.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta