Kacsamell szilvamártással, almás-hagymás krumpli fasírttal
4 adag
Hozzávalók:
- 4 db kacsamell
- 60 dkg burgonya
- 2 tojás sárgája
- 4 egész tojás
- 15 dkg alma
- 10 dkg vöröshagyma
- 80 dkg szilva
- 6 dkg cukor
- 1 dl balzsamecet
- 2 dl étolaj
- só,frissen őrölt bors
A kacsamellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben saját zsírján készre sütjük. A krumplit megfőzzük, összetörjük. Közben a húst félretesszük pihenni fólia alatt. A kimagozott szilvát a cukorral, balzsamecettel krémesre főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük. A hagymát kockázzuk, a reszelt almával kevés olajon összepároljuk, öszekeverjük a krumplival és a tojásokkal, vizes kézzel dasírtot formálunk és közepesen forró olajban kisütjük a krumpli fasírtokat. Tálaljuk az ételt. A megmaradt szilvamártást elrakhatjuk grillezet húsok mellé, nagyon finom.
Jó étvágyat!